tag:blogger.com,1999:blog-887763713340593461.post96825560751635406..comments2023-06-19T08:32:29.469-07:00Comments on Zöld múzsa: Kinek mi a drága?Colettehttp://www.blogger.com/profile/09190879204149796369noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-887763713340593461.post-66425049252551347342013-02-26T14:59:41.981-08:002013-02-26T14:59:41.981-08:00Igazad van, hogy egyben egy megelőzés is a betegsé...Igazad van, hogy egyben egy megelőzés is a betegségekkel szemben, de úgy alapból a napi jó közérzet már önmagában kincs, így nem kérdés mi a drága?!<br>Milyen jó, hogy a zabkását megemlíted. Szeretnék majd írni róla egy összefoglalót, mert nálam is a vízben főzött változat az ismertebb ( mákkal próbáltad? ), ezt az olajos magokkal dúsított, sütött változatot a granolát még csak kétszer próbáltam...Colettehttp://www.blogger.com/profile/09190879204149796369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-887763713340593461.post-81751288554683935882013-02-26T14:53:52.445-08:002013-02-26T14:53:52.445-08:00Ohhh, a csalán... jó hogy említed, nagyon sokat sz...Ohhh, a csalán... jó hogy említed, nagyon sokat szeretnék belőle szedni idén, van egy jó kis csalános gnocchi receptem....köszi a támogatást;-)Colettehttp://www.blogger.com/profile/09190879204149796369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-887763713340593461.post-85982790365995111312013-02-26T07:00:53.964-08:002013-02-26T07:00:53.964-08:00Sokszor igaz ugyan, hogy az egészséges ételek hozz...Sokszor igaz ugyan, hogy az egészséges ételek hozzávalói drágábbak, de arra is kell gondolni, hogy később gyógyszereken mennyit megspórol az ember. És az is igaz, hogy csomó étel annyira egyszerű és könnyen elérhető. Én mostanában vizes zabkását reggelizek aszalt gyümölccsel, hát az se drágább, mint egy pohár joghurt és ha jól fűszerezi az ember, minden nap más és finom. anyahajóhttp://www.blogger.com/profile/16658747621039974467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-887763713340593461.post-17466856138515838882013-02-26T03:28:50.162-08:002013-02-26T03:28:50.162-08:00Hetedik hónapja már, hogy felhagytam a hús evéssel...Hetedik hónapja már, hogy felhagytam a hús evéssel és nem is hiányzik.<br>Nem mondom, hogy egyszerű volt kitalálni, hogy milyen ételek kerüljenek ezután az asztalra, de pl. a csicsóka új alapanyagként bekerült az étrendünkbe./ kilója 300 Ft és<br>most szándékomban áll a termesztése/. A csíráztatott magvakat is előszeretettel fogyasztjuk. Az almaecet és a méz is kihagyhatatlan,itt még említést tennék a csalánfőzelékről is mely szintén egy elfelejtett élelmiszer. <br>Csak támogatni tudom a törekvésedet! Hajrá!<br>Ha ezek után a gyógyszerszámlánk csökken, szerintem már is sokat spóroltunk.Marcsihttp://www.blogger.com/profile/02914393677246878528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-887763713340593461.post-90834845819221013282013-02-26T03:05:02.783-08:002013-02-26T03:05:02.783-08:00Micikém, szíved joga!;-)Micikém, szíved joga!;-)Colettehttp://www.blogger.com/profile/09190879204149796369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-887763713340593461.post-88683726305253958872013-02-26T02:51:48.559-08:002013-02-26T02:51:48.559-08:00Én nagyon elanyagiasodtam. :S Többnyire elsődleges...Én nagyon elanyagiasodtam. :S Többnyire elsődleges szempont ez. A te értelmezésedben tökéletesen egy rugóra jár az agyunk. Igaz én olykor szeretek félrelépni, és ártani a testemnek, de csak mert a lelkemnek jó. :) Szóval az a legdrágább kincsem. Azt hiszem. :|M-icihttp://www.blogger.com/profile/13351743327066980075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-887763713340593461.post-8223098968114760702013-02-26T01:58:23.990-08:002013-02-26T01:58:23.990-08:00LEGDRÁGÁBB=KINCS, ha valaki nem ismerne a "hu...LEGDRÁGÁBB=KINCS, ha valaki nem ismerne a "humorom".Colettehttp://www.blogger.com/profile/09190879204149796369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-887763713340593461.post-77466277419029026912013-02-26T01:53:41.966-08:002013-02-26T01:53:41.966-08:00De ha ide jössz majd olvasni az én tapasztalataima...De ha ide jössz majd olvasni az én tapasztalataimat, akkor az is ki fog derülni, hogy az anyagi értelemben sem drága, mert egy kicsit játszottam a kifejezéssel, de nem véletlen;-)Colettehttp://www.blogger.com/profile/09190879204149796369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-887763713340593461.post-73098700149950908632013-02-26T01:48:29.756-08:002013-02-26T01:48:29.756-08:00Na igen, az idő, az tényleg nagyon drága, mert men...Na igen, az idő, az tényleg nagyon drága, mert mennyivel egyszerűbb megenni a pékségben vásárolt kiflit egy bögre kakaóval, mint sütni mondjuk rozskenyérkét, és nekiállni levet cserkészni valamilyen gyümölcsből. <br>Írtam neked, hogy számomra sokkoló volt az élmény, amikor pl. a teljeskiőrlésű tönkölylisztet leemeltem a polcról. Bennem akkor csak annyi viszonyítási alap volt, hogy 1 kg fehér liszt 130 Ft, a tönköly pedig 530. És nagyjából ezt az arányt véltem felfedezni minden lisztféleségnél. A cukor vonatkozásában a méz itt is alap, de azért tavalyi fogyikúrám kapcsán tettem kirándulást nyírfacukorfronton, és megkóstoltam a steviát is. Utóbbi ráadásul számomra fogyaszthatatlan is, az árát most ne is firtassuk. A nyírfacukor szerethető, de annak az előállítása is megkérdőjelezi a tudatosságot. <br>Hosszútávon valószínűleg kiegyenlítődik a mennyiség és ár aránya, és ugyan oda kerülünk, mint amikor a boltok polcairól az akciós, olcsó, ám silány termékeket kapkodtuk le. De el kell jutni fizikailag is arra a szintre, hogy az ember tudja, hogy egy darab alma, vagyis egy reggeli(!) 50 Ft, és nem az egy kg 300-zal sokkolja magát. Tavaly ilyenkor én a kalóriaszámlálás kapcsán egy idő után nem azt láttam, hogy mi mennyibe kerül, hanem hogy a polcon csücsülő termék mennyi kalóriát tartalmaz. <br>Bármi is az út, egy biztos, neki kell rugaszkodni, és ki kell próbálni. Én is ezt teszem, beruháztam, és elsőre sokkoló volt a végösszeg, de meglátjuk, hogy hosszú távon is soknak érzem-e. Illetve ismerve magam, ha beválik, olyan nagy ívben tudom letojni, ha drága. :)M-icihttp://www.blogger.com/profile/13351743327066980075noreply@blogger.com