ZÖLD MÚZSA vendégasztal

ZÖLD MÚZSA - Titkos projekt: meglepetés piknik 40. születésnapra
2016. május 5.
helyszín: Patkó tó - Szerecseny









---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ZÖLD MÚZSA - Ballagási ebéd
2016. április 30.
helyszín és borok: Cseri Pincészet








fotó: Búzaszem

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZÖLD MÚZSA - Őszi szimfónia

2015. október 18.
vacsora: Zöld múzsa
borok: Cseri Pincészet
fotó: Csermák Zsuzska









--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ZÖLD MÚZSA - Nyári lányok
2015. július 18.
helyszín és borok: Cseri Pincészet





zöldfűszeres falafel joghurtos, pisztáciás mártással
Pannonhalmi Sauvignon blanc / reduktív / 2014



bazsalikomos sültparadicsom leves, rozmaringos grissinivel
Pannonhalmi Rosé 2014


salátatorony ehető tányérban
Pannonhalmi Archeus 2013


marokkói quinoa grillzöldségekkel / padlizsán, cukkini, zöldbab /
Pannonhalmi Tramini 2014


fekete-fehér torta fehércsokival és házi meggylekvárral
Merlot 2013



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ZÖLD MÚZSA - Tökös asztal
2014. október 4.
helyszín: Baráti Díszfaiskola





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ZÖLD MÚZSA - Nyári lányok
2014. július 4.
fotók







------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZÖLD MÚZSA - Finomhangolás
2014. június 21.
fotók
      

Beköszöntött a vakáció, nyomában lépdes az év közepi nyárünnep.  Egyre többet (l)eszünk kint a kertben...közben programokat szervezünk, hogy a nyár tartalmasan teljen, mindenki örömére. 

Tartsatok velünk a FINOMHANGOLÁS desszert délutánon, ahol egy rég dédelgetett vágyunk is megvalósulni látszik, Bélyei Adél élő hárfazenéje mellett kóstolhatjuk meg a természetes és egészséges italokat és desszert finomságokat.

Ízelítő a kínálatból: mentaszörp, gyümölcsturmixok, meggyital, jeges kávé, tortácskák, nyers bonbonok, pálcikás jégkrém, házi készítésű fagyi, kekszek, piték.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ZÖLD MÚZSA - Áprilisi bőségtál
2014. április 26.
fotók


Bolondos szelek szárnyán érkezik áprilisi vegán vacsoraestünk. Az időjárás szeszélyén múlik a kint vagy  a bent kérdése, gyanítom még az utóbbinál maradunk. Az időzavar ismerős szó a ma emberének, mellette  az időjárás zavart kóstolgatjuk, mint kifejezést ezen a tavaszon. A turbolya friss zöldjének megjelenése után robbanásszerűen pattantak ki a fák rügyei és nyíltak az áprilisi virágok a májusiakkal egyidőben. A szombati  piacon hasonló helyzetképpel találkozhatunk, a megszokottnál korábban lelhető fel spárga, (görög)eper, fejteni való (spanyol)borsó, amiből reményeink szerint  a vacsora alapanyagainak beszerzésekor már hazait kínálnak a termelők.

A kertünkben kizöldült a fűszeres sarok, a borsó lassan virágzásnak indul, a snidling megújulva kínálja magát és a korán elhintett rukkola magokról naponta salátázunk.  A növénykeltetőnkben paradicsom, paprika, padlizsán és brokkoli palánták várják, hogy a Szent György kikelet ünnep után a szabad földbe erősödhessenek,  majd hozzanak bő termést a Zöld Múzsa asztalára.

Vacsorára hívunk, ahol a zöld-sárga színkombó kiegészül retekpirossal, hagymalilával és ahová a böjti időszak után, a Húsvét ünnepének megújító erejével feltöltődve ülhetünk le a Zöld Múzsa áprilisi bőségtála köré.


Vegán vacsora fogásai:

Szent György leves (mindent bele, ami zöld és áprilisban terem) spárga-   répa-hagyma kelt tészta tekerccsel

Áprilisi bőségtál ( serpenyős spárga, lilahagyma, retek, fűszeres burgonyával, friss bazsalikommal, spenótos falafel golyókkal, repceolajos öntettel és pisztáciás mentás mártogatóssal )

Salátatorony ehető tányérban zsenge borsóhajtással

Epres-rebarbarás torta pirított mandulával




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ZÖLD MÚZSA - Turbolya szerelem
2014. március 22.
fotók


Vegán vacsora fogásai:

- Reteklevél peszto
- Turbolyás karfiolleves
- Tavaszi zsengék ehető tányérban
- Rakott mungóbab lepény sült zellerrel
- Ibolya illatú raffaello golyó

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZÖLD MÚZSA - Téli asztali örömök
2014. január 18.
fotók


Vegán vacsora fogásai:

- Színes koktélital
- Citrusos répaleves gránátalmával
- Karfiol steak magvas körettel és petrezselyem pestoval
- Csírasaláta szezámos- mustáros öntettel
- Kökényes csokitorta






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése