ZÖLD MÚZSA - Titkos projekt: meglepetés piknik 40. születésnapra
2016. május 5.
helyszín: Patkó tó - Szerecseny
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZÖLD MÚZSA - Ballagási ebéd
helyszín és borok: Cseri Pincészet
fotó: Búzaszem
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2015. október 18.
vacsora: Zöld múzsa
borok: Cseri Pincészet
fotó: Csermák Zsuzska
vacsora: Zöld múzsa
borok: Cseri Pincészet
fotó: Csermák Zsuzska
fotó: Csermák Zsuzska
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZÖLD MÚZSA - Nyári lányok
2015. július 18.
helyszín és borok: Cseri Pincészet
helyszín és borok: Cseri Pincészet
zöldfűszeres falafel joghurtos, pisztáciás mártással
Pannonhalmi Sauvignon blanc / reduktív / 2014
bazsalikomos sültparadicsom leves, rozmaringos grissinivel
Pannonhalmi Rosé 2014
salátatorony ehető tányérban
Pannonhalmi Archeus 2013
marokkói quinoa grillzöldségekkel / padlizsán, cukkini, zöldbab /
Pannonhalmi Tramini 2014
fekete-fehér torta fehércsokival és házi meggylekvárral
Merlot 2013
fotó: Csermák Zsuzska
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZÖLD MÚZSA - Tökös asztal
2014. október 4.
helyszín: Baráti Díszfaiskola
helyszín: Baráti Díszfaiskola
fotó: Búza Ildikó
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZÖLD MÚZSA - Nyári lányok
fotó: Szegedi Annamari
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZÖLD MÚZSA - Finomhangolás
Beköszöntött a vakáció, nyomában lépdes az év közepi nyárünnep. Egyre többet (l)eszünk kint a kertben...közben programokat szervezünk, hogy a nyár tartalmasan teljen, mindenki örömére.
Tartsatok velünk a FINOMHANGOLÁS desszert délutánon, ahol egy rég dédelgetett vágyunk is megvalósulni látszik, Bélyei Adél élő hárfazenéje mellett kóstolhatjuk meg a természetes és egészséges italokat és desszert finomságokat.
Ízelítő a kínálatból: mentaszörp, gyümölcsturmixok, meggyital, jeges kávé, tortácskák, nyers bonbonok, pálcikás jégkrém, házi készítésű fagyi, kekszek, piték.
fotó: Szegedi Annamari
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZÖLD MÚZSA - Áprilisi bőségtál
Bolondos szelek szárnyán érkezik áprilisi vegán vacsoraestünk. Az időjárás szeszélyén múlik a kint vagy a bent kérdése, gyanítom még az utóbbinál maradunk. Az időzavar ismerős szó a ma emberének, mellette az időjárás zavart kóstolgatjuk, mint kifejezést ezen a tavaszon. A turbolya friss zöldjének megjelenése után robbanásszerűen pattantak ki a fák rügyei és nyíltak az áprilisi virágok a májusiakkal egyidőben. A szombati piacon hasonló helyzetképpel találkozhatunk, a megszokottnál korábban lelhető fel spárga, (görög)eper, fejteni való (spanyol)borsó, amiből reményeink szerint a vacsora alapanyagainak beszerzésekor már hazait kínálnak a termelők.
A kertünkben kizöldült a fűszeres sarok, a borsó lassan virágzásnak indul, a snidling megújulva kínálja magát és a korán elhintett rukkola magokról naponta salátázunk. A növénykeltetőnkben paradicsom, paprika, padlizsán és brokkoli palánták várják, hogy a Szent György kikelet ünnep után a szabad földbe erősödhessenek, majd hozzanak bő termést a Zöld Múzsa asztalára.
Vacsorára hívunk, ahol a zöld-sárga színkombó kiegészül retekpirossal, hagymalilával és ahová a böjti időszak után, a Húsvét ünnepének megújító erejével feltöltődve ülhetünk le a Zöld Múzsa áprilisi bőségtála köré.
Vegán vacsora fogásai:
Szent György leves (mindent bele, ami zöld és áprilisban terem) spárga- répa-hagyma kelt tészta tekerccsel
Áprilisi bőségtál ( serpenyős spárga, lilahagyma, retek, fűszeres burgonyával, friss bazsalikommal, spenótos falafel golyókkal, repceolajos öntettel és pisztáciás mentás mártogatóssal )
Salátatorony ehető tányérban zsenge borsóhajtással
Epres-rebarbarás torta pirított mandulával
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZÖLD MÚZSA - Turbolya szerelem
2014. március 22.
fotók
Vegán vacsora fogásai:
- Reteklevél peszto
- Turbolyás karfiolleves
- Tavaszi zsengék ehető tányérban
- Rakott mungóbab lepény sült zellerrel
- Ibolya illatú raffaello golyó
2014. március 22.
fotók
- Reteklevél peszto
- Turbolyás karfiolleves
- Tavaszi zsengék ehető tányérban
- Rakott mungóbab lepény sült zellerrel
- Ibolya illatú raffaello golyó
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZÖLD MÚZSA - Téli asztali örömök
2014. január 18.
fotók
Vegán vacsora fogásai:
- Színes koktélital
- Citrusos répaleves gránátalmával
- Karfiol steak magvas körettel és petrezselyem pestoval
- Csírasaláta szezámos- mustáros öntettel
- Kökényes csokitorta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése