2014. augusztus 4., hétfő

Nyári ízek

A nyár az élet élvezete. Érezd jól magad!  Ez nem szólhat másról. Perzselő nap égesse bőröd, heves nyári eső áztassa ruhád. Átlátszanak az idomok? Ez is a hedonista nyár része. Ne keresd a holtodiglan-holtomiglan társat, nem most fog kopogtatni! Lazíts! Mindenkinek jár a kaland! Igaz?   A legfontosabb: "- Ne légy magaddal olyan szigorú!" Tegyél az asztalra mellé nyári ízeket, hogy az élmény teljes legyen! ...és a borról se feledkezz el! ;-)



Rizses padlizsánsaláta ( 4 főre ):
- 1 db nagyobb padlizsán ( vagy két kisebb )
- 1 bögre rizs ( fehér vagy barna ízlés dolga )
- 1 db kápia paprika
- 1 db sötétzöld ( nem erős ) paprika
- 3-4 db paradicsom
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
   padlizsán pácolásához:
- 3 ek. olivaolaj
- 3 ek. szójaszósz
- 1 ek.  dijoni mustár
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A rizst hagyományos módon megfőzzük ( kétszeres vízmennyiségben ). A padlizsánt centi vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat egyenként hat cikkelybe. Összekeverjük egy tálban a pác alkotóelemeit és a feldarabolt padlizsánra öntjük, majd jól átforgatjuk. Hagyjuk állni egy 15-20 percet, hogy az ízek összeérjenek, majd egy felforrósított száraz teflonserpenyőbe pirítsuk le a padlizsán cikkelyeket, a legvégén öntsünk alá egy pici vizet és lefedve 10 perc alatt pároljuk puhára. A paprikákat, a paradicsomot vágjuk apró kockákra, a petrezselymet elég ha durvára metéljük. Miután minden összetevő elkészült, egy nagy tálba tegyük bele a főtt rizst, a megsült padlizsánt és az összevágott paprikát, paradicsomot, petrezselymet és óvatosan forgassuk össze. Hidegen, melegen tálalva egyaránt kitűnő nyári vega fogás, míg húsevő barátinknak köretként szolgálhatjuk fel. 







4 megjegyzés:

  1. Fincsi..)

    Ki ez a kosaras nő? Szép...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most jót kuncog magában a monitor előtt ülve, mert többetek, közte te is jól ismered...csak előlről szokta magát mutatni és a képein sokkal fegyelmezettebb :-)... de ez itt egy szabad alkotótábor önfeledt pillanata ;-) Na ki lehet ő?

      Törlés
    2. ...annyit segítek, hogy csodákat horgol!:-))))))))))))))))))))))

      Törlés
    3. ...most nézem az oldalán, hogy hátulról is sokszor mutatja magát... vállkendővel ;-)

      Törlés