Itt a Zöld múzsa oldalon még nem esett róla szó, de immár ötödik alkalommal töltöttünk el alkotó barátaimmal egy hetet Kisnyalka-majorban. Az első három évben egy közeli település csárdájából hoztuk az ebédet, de a minőség olyan mélyzuhanásba kezdett ( pedig fizettünk volna érte inkább többet, csak valami normális kaja kerüljön a tányérunkra ), más megoldás után kellett nézni. Míg nem találok ki egy mindenki számára kényelmes és elfogadható konstrukciót, addig magamra vállaltam az ételkészítést. Az évközbeni vacsiesteken szereztem némi rutint a mennyiségek és a "mit főzzünk mára?" kérdések terén. Pikk-pakk összeállt a menü, ami persze a résztvevő lányok kívánságlistáját is tartalmazta.
Hétfő:
- Spenótos sárgarépa főzelék ( Feri, a főzelékes alapján )
- Borsó főzelék
Kedd:
- Tárkonyos-gyömbéres- kókusztejszínes karalábéleves
- Túrógombóc zsemlyemorzsával v.pirított mogyorós bundával
Szerda:
- Tepsiben sült fűszeres zöldségek ( karalábé, sárgarépa, burgonya )
nyári salátával és mirabolán ketchuppal.
Csütörtök:
- Sárgarépa krémleves kölesgolyókkal, pirított tökmaggal, parmezán sajttal,
apróra vágott petrezselyemmel
- Spenótos tészta reszelt sajttal és friss salátával
Péntek:
Előebéd:
- Rozmaringos burgonyás tészta uborka salátával ( maradékhasznosítás, a tegnapról megmaradt tésztából )
Estebéd:
- Töltött paprika rozskenyérrel
Szombat:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése