2014. július 26., szombat

Tábori konyha: a menü

Itt a Zöld múzsa oldalon még nem esett róla szó, de immár ötödik alkalommal töltöttünk el alkotó barátaimmal egy hetet Kisnyalka-majorban. Az első három évben egy közeli település csárdájából hoztuk az ebédet, de a minőség olyan mélyzuhanásba kezdett ( pedig fizettünk volna érte inkább többet, csak valami normális kaja kerüljön a tányérunkra ), más megoldás után kellett nézni. Míg nem találok ki egy mindenki számára kényelmes és elfogadható konstrukciót, addig magamra vállaltam az ételkészítést. Az évközbeni vacsiesteken szereztem némi rutint a mennyiségek és a "mit főzzünk mára?" kérdések terén. Pikk-pakk összeállt a menü, ami persze a résztvevő lányok kívánságlistáját is tartalmazta. 



Hétfő: 
- Spenótos sárgarépa főzelék ( Feri, a főzelékes alapján )
- Borsó főzelék

Kedd: 
- Tárkonyos-gyömbéres- kókusztejszínes karalábéleves
- Túrógombóc zsemlyemorzsával v.pirított  mogyorós bundával

Szerda: 
- Tepsiben sült fűszeres zöldségek ( karalábé, sárgarépa, burgonya ) 
   nyári salátával és mirabolán ketchuppal.



Csütörtök:
- Sárgarépa krémleves kölesgolyókkal, pirított tökmaggal, parmezán sajttal, 
   apróra vágott petrezselyemmel
- Spenótos tészta reszelt sajttal és friss salátával



Péntek:
Előebéd:
- Rozmaringos burgonyás tészta uborka salátával ( maradékhasznosítás, a tegnapról megmaradt tésztából )
Estebéd: 
- Töltött paprika rozskenyérrel



Szombat:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése