Barackos tápióka zselé csokipudinggal:
Csokipuding hozzávalói:
- 2 dl kókuszkrém ( cocomas márkájú )
- 4- 5 dl víz
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 2 ek. zabpehelyliszt
- 4 ek. jó minőségű kakaó
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 1 tk. bourbon vanília őrlemény
- csipet só
- édesítés ízlés szerint ( méz vagy növényi szirupok )
Barackos tápióka zselé hozzávalói:
- 3-4 érett barack
- fél citrom leve
- 5 dkg tápiókagyöngy
- édesítés ízlés szerint ( méz vagy növényi szirupok )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egy lábosba beletesszük az összes szilárd összetevőt, majd a kókuszkrém felével csomómentesre keverjük. Ezután öntjük hozzá a kókuszkrém másik felét és a vizet. Lassú lángon kevergetve csomómentes pudingot fűzünk belőle. Miután kész, beletördeljük a tábla csokit is és kavarunk rajta párat, hogy elolvadjon. A tápiókagyöngyöt 10-15 percre beáztatjuk hideg vízben, majd leszűrjük róla a vizet. A barackot apró darabokra vágjuk, ráöntjük a fél citrom levét és lassú lángon elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a beáztatott tápiókát és addig főzzük vele, míg a gyöngyök átlátszóvá nem válnak. Ha úgy érezzük, hogy a barack nem elég leveses, akkor főzés közben egy pici vizet adagolhatunk hozzá. Miután kész kihűtjük a csokis és a barackos krémünket, majd édesítjük mézzel vagy más alternatív édesítő sziruppal. Fontos szabály, hogy főzött krémekbe, lekvárokba, szószokba a mézet soha ne hevítsük, mert értékes hatóanyagokat vesztünk el a főzés során.
Üvegpoharakban tálaljuk, alulra a barackos zselé, föléje pedig a házi csokipuding kerül. Tetejét kókuszkrémmel díszítjük.
Megjegyzés: a recept más gyümölcsökkel is működik, például a most érő mézédes körtével, amit egy pici gyömbérrel bolondíthatunk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése