- 1 bögre eper
- 4-5 bodzavirág tányér
- 2 cm -es friss gyömbér lereszelve
- 4 bögre víz
- 1 citrom ( kezeletlen) felkarikázva
- 1/2 kk. vanília por
- marék frissen szedett és megmosott mentalevél
- 1/2 bögre nádcukor vagy méz ( ha valaki édesebbre szeretné, akkor mehet több is )
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az epret megmossuk és félbevagdossuk, a bodzavirágot lecsipkedjük a szárakról, a menta leveleket felcsíkozzuk, a citromot is felkarikázzuk. Minden hozzávalót a fűszerekkel együtt egy lábosba teszünk és felöntjük vízzel. Kb. 15-20 percig forraljuk, majd leszűrjük. A forró piros levet zárható üvegbe töltjük, és mikor langyosra hűlt, a hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor friss eper és lime darabokkal és sok-sok jéggel tálaljuk.
Zárójelben jegyzem meg, hogy az akácmézes változata is nagyon finom az italnak, de akkor a szűrt és már kissé kihűlt állapotában keverjük hozzá a fél bögrényi mézet a limonádénkhoz. Természetesen ebben az esetben a forraláskor cukrot ne tegyünk bele!
Olvasd el ezt a cikket bővített kiadásban a 100fokon!
Olvasd el ezt a cikket bővített kiadásban a 100fokon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése